Lady Bird

I LADY BIRD får vi se ett dramatiskt och turbulent förhållande mellan en mamma och hennes tonårsdotter. Christine "Lady Bird" McPherson (Saoirse Ronan) kämpar mot, men är precis som hennes väldigt kärleksfulla och viljestarka mamma (Laurie Metcalf), en sjuksköterska som arbetar outtröttligt för att hålla familjen uppe efter att Lady Birds far (Tracy Letts) förlorar sitt jobb.

Dramat visar oss på ett vackert sätt den inverkan på de relationer som formar oss, de övertygelser som definierar oss och den oöverträffade ljuvlighet hos en plats som heter hemma utifrån hennes liv i Kaliforniens mitt.

Det har susats mycket kring Greta Gerwigs långfilmsdebut LADY BIRD. Filmen belönades nyligen med flera priser på Golden Globe-galan: Bästa film - komedi eller musikal och huvudrollsinnehavaren Saoirse Ronan vann pris för "Bästa kvinnliga huvudroll – musikal eller komedi". FIlmen var även en av storfavoriterna inför Oscarsgalan med fem tunga nomineringar. Totalt har filmen vunnit 83 priser och får 180 nomineringar världen över!

För tillfället är inga visningar inplanerade.