Personuppgiftspolicy

Behandling av personuppgifter – information enligt dataskyddsförordningen, GDPR (2016/679/EG)

Vilka vi är: Föreningen Folkets Bio Malmö är en självständig ideell kulturförening som driver biografen Panora. Föreningen är en fristående och oberoende del av riksorganisationen Folkets Bio.

Vår webbplatsadress är: https://www.panora.se.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför

När du går med i föreningen Folkets Bio Malmö:

När du blir medlem i Folkets Bio Malmö går du samtidigt med i Riksföreningen Folkets Bio. Vi får dina personuppgifter från Riksföreningen Folkets Bio för att kunna skicka dig medlemsinfo, nyhetsbrev med mera. Folkets Bio Malmö behandlar liksom Riksföreningen dina data i enlighet med gällande lag (dataskyddsförordningen, GDPR).

För att vi ska kunna skicka dig medlemsinformation, kallelse till årsmöte med mera i enlighet med stadgarna, exporteras dina kontaktuppgifter till ett e-post-utskicksverktyg (Mailchimp). Som medlem kan du när som helst avprenumerera från utskicken men går då miste om möjligheten att få medlemsinformation.

När du betalar din medlemsavgift behandlas dina data av Riksföreningens betalningspartner Payson (läs deras integritetspolicy här: https://www.payson.se/sv/integritet-och-sakerhet/).

Vi behåller uppgifterna så länge medlemskapet är giltigt eller så länge uppgifterna behövs av administrativa och/eller legala skäl. Du har rätt att kostnadsfritt begära information från Folkets Bio om användningen av de personuppgifter som rör dig. Du har även rätt att bli bortglömd, det vill säga att få alla uppgifter raderade. För att begära ut uppgifterna vi har om dig, eller be om att de raderas, skicka ett mail till admin@panora.se.

När du blir eller anmäler intresse om att bli volontär för föreningen:

Samma sak gäller för våra volontärer. Kontaktuppgifter och namnuppgifter om våra volontärer och föreningens medlemmar finns tillgängligt för föreningens styrelse och för verksamhetens kontorsanställda.

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev:

Genom att ange din e-postadress för att prenumerera på nyhetsbrev och ta emot inbjudningar till våra evenemang, samtycker du till att vi behandlar din e-postadress i syfte att skicka ut nyhetsbrev och inbjudningar till dig. Du kan närsomhelst avanmäla dig, det vill säga ta tillbaka ditt samtycke, se nedan! Dina uppgifter (namn och mailadress) sparas i vårt digitala e-postregister på e-handelsplattformen Mailchimp. Den delas aldrig med tredje part.

När du besöker vår hemsida:

Vi samlar inte in några personuppgifter om dig när du bara surfar runt på vår sida. Däremot sparas vissa cookies/kakor på din dator.

Cookies

Vi använder Google analytics som sparar krypterad information om våra besökare. Den informationen är inte spårbar till dig som individ. Våra sociala-medier-plugins (Facebook, Twitter, Instagram) använder också kakor. Dessa cookies innehåller inte heller identifierande information om vem du som besökaren är. För mer info, se AddThis privacy policy.

Vid köp av en biobiljett via vår hemsida:

Personuppgifter: Vi samlar in din mailadress och telefonnummer för att kunna leverera biljett och kvitto till dig. Informationen sparas i ett år.

Betalnings/kontouppgifter: Vi sparar eller behandlar inte konto- eller kreditkortsuppgifter. Alla betalningar hanteras av vår samarbetspartner Nets. Här hittar du information om hur de jobbar med GDPR: https://www.nets.eu/GDPR och deras personuppgiftspolicy hittar du här: https://www.nets.eu/Pages/Terms-and-conditions---Cookie-and-Privacy-Policy.aspx.

Vid bokning av biljett via vår hemsida:

För att boka en biljett behöver du skapa ett konto hos oss. Du ombeds då lämna telefonnummer, postadress och e-mail till oss. Den här informationen raderas automatiskt två år efter din senaste bokning. Personuppgifterna sparas i vårt bokningssystem och delas inte med tredje part.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga. Våra trailers ligger oftast på Vimeo, så när du tittar på en trailer kan Vimeo ladda in analyskod (cookies). Det gäller även Youtube och liknande tjänster. När du streamar film kan streamingplattformen (Distrify) ladda in analyskod.

Begär ut din data/Rätten att bli bortglömd

Du har rätt att kostnadsfritt begära information från Folkets Bio om användningen av de personuppgifter som rör dig. Du har rätt att bli bortglömd, det vill säga att få alla uppgifter raderade, se nedan.

Vilka rättigheter du har över dina data

Vi kommer att på din begäran eller på eget initiativ rätta eller radera uppgifter som är felaktiga eller begränsa behandlingen av sådana uppgifter. Du har vidare rätt att begära att dina uppgifter inte behandlas för direktmarknadsföringsändamål.

Du kan begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål. Se kontaktinformation i nästa stycke.

Kontaktinformation

Om du har några frågor rörande vår personuppgiftsbehandling eller vill begära ut dina uppgifter, hör av dig till: admin@panora.se eller via telefonnummer 040-611 27 07

Klagomål

Om du är missnöjd med vår behandling kan du lämna in ett klagomål till en tillsynsmyndighet vilket i Sverige är Datainspektionen (www.datainspektionen.se).

Personuppgiftsansvarig

Föreningen Folkets Bio Malmö /Lund    
Organisationsnummer: 846002-1069

Typografgatan 5
214 22 Malmö
Sverige

Telefon: 040-611 27 07
E-post: info@panora.se

Denna integritetspolicy uppdateras senast: 2020-02-12