Biograf Panora drivs av den ideella kulturföreningen Folkets Bio Malmö som är en av de äldsta lokalavdelningarna inom Folkets Bio. Utöver biografen bedriver Folkets Bio Malmö en omfattande uppsökande filmverksamhet. 

Riksföreningen Folkets Bio importerar, distribuerar och visar film från hela världen. Folkets Bio bildades 1973 av filmare och publik för att skapa visningsmöjligheter för filmer producerad utanför de stora bolagen. Inom föreningen drivs även filmpedagogisk verksamhet. 

Folkets Bio har idag den största och viktigaste katalogen i Sverige när det kommer till kvalitativ barnfilm, dokumentärer och kortfilm för biografvisning, samt en av de viktigaste med utländsk kvalitétsfilm, de flesta prisbelönade filmer från de viktigaste internationella festivalerna. 

Folkets Bio är den enda inköparen och importören i Sverige som medvetet verkar för ett mer jämställt urval bland sina inköp och har i över 40 år importerat och distribuerat filmer som producerats utanför västvärlden. Detta för att öka antalet berättelser som är i omlopp från de på marknaden dominerande.