In This Corner of the World

Sista visning ons 14 juni!
In this Corner of the World utsågs av Kinema Junpo - Japans mest ansedda filmtidning - till den Bästa japanska filmen alla kategorier 2016, - den första animén att vinna priset sedan Min granne Totoro. Filmen utsågs även till "Bästa Animerade Film" av Japanska Filmakademin (Japanska Oscars), och har nyligen blivit uttagen till tävlan på prestigefyllda Annecy Filmfestival i Frankrike. 

Året är 1944. Suzu flyttar från den lilla staden Kure till Hiroshima för att leva med sin mans familj. Suzus liv drabbas av kaos när atombomben släpps över staden under andra världskriget.  Ändå är det hennes uthållighet och mod som bygger upp denna varma och inspirerande coming of age-berättelse om de vardagliga utmaningar som folket möter i det våldsamma och krigshärjade Japan.

Följ med in i en otroligt vackert målad stad, lär känna oförglömliga karaktärer och omfamna detaljerna som blåser liv i den vardag som pågår runt det rasande våldet.

In This Corner of the World är baserad på den prisvinnande mangan av prisbelönte Fumiyo Kouno och är skriven och regisserad av Sunao Katabuchi, som inledde sin karriär på Studio Ghibli som regiassistent för Hayao Miyazaki. Han har därefter arbetat på Studio 4°C, där han regisserat verk som Mai Mai Miracle och Princess Arete

För tillfället är inga visningar inplanerade.