IFEMA – International Female Film Festival Malmö 9 – 15 april 2018

Varmt välkomna till årets upplaga av IFEMA International Female Film Festival Malmö
– Sveriges äldsta kvinnofilmfestival!

Efter ett år då det knakat till ordentligt i de patriarkala fogarna i filmindustrin, ett år då kvinnors röster gått samman och höjts ett snäpp och ett snäpp till för alla gånger de tystats. Efter ett år då inte tillräckligt men ändå väldigt mycket har hänt – är IFEMA tillbaka för att påminna er om alla magiska kvinnliga regissörer som finns världen över.

Årets tema är GRÄNSER – i ordets vidaste mest gränslösa bemärkelse. Geografiska gränser, personliga gränser, konstnärliga, genremässiga eller strukturella gränser. Gränserna vänds och vrids på, undersöks och öppnas som en röd tråd genom årets filmprogram. Vi har även ett särskilt fokus på Kina med såväl långfilm som dokumentär. Förutom en massa fantastisk film bjuder vi även in till samtal och work in progress-presentationer, en sprakande kortfilmskväll på Panora och en mysig kortfilmsbrunch på Grand. Dessutom har vi även i år äran att dela ut IFEMA Audience Award på 10 000 SEK till den långfilm som publiken röstar fram som årets bästa!

Ända sedan starten 2006 har IFEMA skapat plats för filmer som inte finns i svensk distribution, gett möjligheten att ta del av berättelser vi inte känner till och få perspektiv på verkligheten vi kanske inte trodde fanns. Festivalens 12:e upplaga fortsätter i samma anda.

Läs mer på IFEMAs hemsida: 
www.femalefilmfestival.se 

För de senaste uppdateringarna besök IFEMAs Facebook: 
www.facebook.com/ifemafilmfestival

Panora + IFEMA ...i år samarbetar International Female Film Festival Malmö (IFEMA) och Biograf Panora / Folkets Bio Malmö lite extra kring två av festivalens visningar...

Fre 13 april kl 18:30: STEP
Fre 13 april kl 20:15: ALANIS