IBERIA: Spanien och den osynliga handen

Datum: 
lör 09 september

Ett land i nyliberalismens kölvatten

Läs mer

Den osynliga handen / La mano invisible

I en industrihall finns elva personer som är kontrakterade för att göra sitt arbete inför publik: en murare, en slaktare, en sömmerska, en telefonförsäljare, en kypare, en lagerarbetare, en bilmekaniker, en informatör och en städerska.

Läs mer

Olivträdet / El Olivo

Alma är 20 år och beundrar sin farfar, en man som varit tyst i många år. När den gamle till och med vägrar att äta, bestämmer flickan sig för att hämta tillbaka det tusenåriga olivträd som familjen sålde mot sin vilja.

Läs mer

Ny Finsk Film

Datum: 
sön 17 september till sön 19 november

Ny Finsk Film på Panora! I ett flertal år har Ny Finsk Film genom Finlandsinstitutet försorg visats i några utvalda svenska städer ...och sedan 2015 även i Malmö.

Läs mer

Miami

Ny Finsk Film Nästa visning: 17 sep, 18:00

I Zaida Bergroths vackra och gnistrande film möter finska filmvärldens främsta stjärna Krista Kosonen (Barnmorskan, Med en mördares ansikte) lånfilmsdebutanten Sonja Kuittinen.

Läs mer

Star Boys

Ny Finsk Film Nästa visning: 15 okt, 18:00

Två familjer och en finsk småstad vid havet. Marja och Tapio är inte bara föräldrar utan även sårbara människor som gör misstag.

Läs mer

Latinamerika i Fokus

Datum: 
mån 23 oktober till sön 29 oktober

LATINAMERIKA I FOKUS 2017

Mellan den 23 - 29 oktober är det dags för den 15:e upplagan av filmfestivalen Latinamerika i Fokus, med ett späckat program som omfattar film, föreläsningar och konst.

Läs mer

Den eviga vägen

Ny Finsk Film Nästa visning: 19 nov, 18:00

Jussi Ketola sitter i en bil mot Finlands östra gräns. Hans enda tanke är: han kommer inte att återvända hem levande. Året är 1930 och Lapporörelsen våldskjutsar misstänkta kommunister till gränsen.

Läs mer