Wolf and Sheep

Sista visning torsdag 30 november!

På landsbygden i Afghanistan berättar de vuxna sagor om saker de inte kan förstå, bland annat legenden om Kashmirvargen. Uppe i bergen går byns barn och vallar får, men trots dess unga ålder är de väl medvetna om uppdelningen mellan flickor och pojkar. Pojkarna övar slangbella för att mota bort vargen och flickorna leker att de blir bortgifta. På berget möts Sediqa och Qodrat, innan familjerna ska bestämma över deras öden.

Regidebuterande Shahrbanoo Sadat är uppväxt på den afghanska landsbygden, och i WOLF AND SHEEP skildrar hon vardagslivet på ett ömt och klarsynt sätt, vilket adderar en annan historia om Afghanistan bortom de vanliga berättelserna om inbördeskriget.

2016 vann filmen huvudpriset i sektionen Quinzaine des Réalisateurs vid filmfestivalen i Cannes.

"Med inspiration från sina egna upplevelser från trakten lägger långfilmsdebutanten Shahrbanoo Sadat ett etnografiskt raster över händelserna, som sannolikt är mer arrangerade än vad det först verkar, med individer som iscensätter variationer av sig själva. Virginie Surdejs bilder skapar en fin balans mellan närhet och distans, som ger kontur till skeendet." - 5:a i SvD.
Läs recensionen här >>

"Starkt när afghanska barn får berätta...Shahrbanoo Sadat skildrar multibegåvat och smärtsam livet i en fattig bergsby. " - 4:a i Göteborgsposten. Läs recensionen här >>

För tillfället är inga visningar inplanerade.

Instagram