Minnen av igår

Vacket animerat, ett stämningsfyllt realistiskt drama fyllt av humor och känslor. 

Isao Takahatas andra långfilm för Studio Ghibli blev en stor inhemsk succé, premiäråret blev MINNEN AV IGÅR den film i Japan som drog in allra störst biljettintäkt. Rekommenderad ålder: 9+ år.

Det är 1982, Taeko är 27 år, ogift och har bott hela sitt liv i Tokyo. Hon bestämmer sig för att ta en paus från livet i storstan och besöka sina släktingar på landsbygden. Medans tåget färdas genom natten dyker minnen från hennes barndom upp: de första omogna romantiska känslorna, puberteten, frustrationer för matte och killar och hennes längtan efter att, som många av hennes klasskompisar, kunna resa till landet på somrarna. 

På stationen möts hon till sin förvåning av sin svågers släkting, den unge bonden Toshio, som hon knappt är bekant med. Under sin vistelse i Yamagata känner sig Taeko alltmer nostalgisk och gamla känslor, både bra och dåliga sådana, väcks till liv. Scenerna växlar mellan nutid och det förflutna. Hos Toshio kommer en oundviklig fråga upp till ytan: har hon varit trogen de livsdrömmar hon hade som barn?

För tillfället är inga visningar inplanerade.