Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton

Kom i jultstämning och fira tredje advent på Panora, adventsfika och allas vår Karl-Bertil, hans ömma moder och de skrangliga gestalterna i stadens fattiga kvarter. 

Karl-Bertil är 14 år och har fått feriejobb på postens fragila avdelning. I enlighet med sin förebild Robin Hoods ädla motto att ”ta från de rika och ge till de fattiga”, sorterar han i hemlighet julpaketen med hjälp av taxeringskalendern, och väljer ut de paket som istället för att nå adressaten ska få sprida glädje i stadens fattiga kvarter. En tändstickstavla av Bodens fästning, en handmålad porslinstallrik, japanska servettringar i päronträ och en randig sidenslips.

Karl-Bertils far, den välbeställde Tyko Johansson ser inte med blida ögon på sin sons agerande, och julaftonskvällen tar en oväntad vändning.

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton är en animerad saga av Per Åhlin och Tage Danielsson, som i 40 år varit del av julaftonskvällen på SVT, tillika i många svenska hem.  

Berättarens röst tillhör Tage Danielsson och Karl-Bertil har lånat sin stämma av Per Andrén. För musiken svarar Gunnar Svensson.

Projekt / Serie / Festival: 
Per Åhlin – ett animerat konstnärskap

Visningar:

sön 17 december: 15:00 ons 27 december: 14:00