Redline + Mini Animarket Nordic

En dag i animens tecken på Panora! "Mini Animarket Nordic" i foajén, en minimässa med försäljning av manga- och animeprylar, och visning av Takeshi Koikes rasande underhållande och intensiva debutfilm som bjuder på färgstarka karaktärer och välanimerad futuristisk racing-action!

REDLINE är en japansk animefilm skapad av Madhouse, en studio som ligger bakom titlar som "Paprika", "The Girl Who Leapt Through Time" och "Summer Wars" och som genom åren många gånger varit i nära samarbeten med studio Ghibli. Takeshi Koikes debutfilm tog över sju år att skapa och uppenbarar sig på bioduken därefter: regissörens samordnade kaos är en av de mest fartfyllda filmer som sprungit ur Japan det senaste decenniet, en hyllning till serietidningar och 70- och 80-talsfilm, en techno-tonsatt cineastisk resa. 

Filmen utspelar sig på planeten Dorothy, där Redline – universums största och mest dödliga racingturnering äger rum. Eftersom den arrangeras enbart var femte år dyker alla upp, inklusive JP – en oförsiktig galning som inte påverkas ett uns av hastighetsbegränsningar i sitt ultra-anpassade fordon. Samtidigt får evenemanget påhälsning av organiserad brotslighet och militär, grupper som båda gör allt i sin makt för att utnyttja tävlingen till sina egna ändamål. Och så har vi Sonoshee, vars uppenbarelse skakar om JP:s värld fullständigt.

Klipp på YouTube om filmen >>

Obs! Filmen visas med engelsk undertext!

MINI ANIMARKET NORDIC
kl 12.00 – 18.00

På mini-marknaden i foajén hittar ni försäljning av allt från manga, serier, tidskrifter, kläder, hantverk och målningar och mycket mer. Vill du shoppa manga- och anime-prylar för julpengarna? Lokala konstnärer och företag med japanskt inspirerade verk kommer sälja sina alster, och du kan få dem signerade!

Delta då på marknaden och hitta nya ägare till din samling eller för att träffa vänner och skapa nya bekanta. Minimarknaden är ett samarbete mellan distributionsbolaget IMPACT PICTURES och biografer runt om i Norden.

Vi hoppas att initiativet kommer att bidra till att skapa mer liv i den nordiska anime & manga-scenen, bland både nya och gamla fans!

För tillfället är inga visningar inplanerade.