Redline

Takeshi Koikes rasande underhållande och intensiva debutfilm bjuder på färgstarka karaktärer och välanimerad futuristisk racing-action!

REDLINE är en japansk animefilm skapad av Madhouse, en studio som ligger bakom titlar som "Paprika", "The Girl Who Leapt Through Time" och "Summer Wars" och som genom åren många gånger varit i nära samarbeten med studio Ghibli. Takeshi Koikes debutfilm tog över sju år att skapa och uppenbarar sig på bioduken därefter: regissörens samordnade kaos är en av de mest fartfyllda filmer som sprungit ur Japan det senaste decenniet, en hyllning till serietidningar och 70- och 80-talsfilm, en techno-tonsatt cineastisk resa. 

Filmen utspelar sig på planeten Dorothy, där Redline – universums största och mest dödliga racingturnering äger rum. Eftersom den arrangeras enbart var femte år dyker alla upp, inklusive JP – en oförsiktig galning som inte påverkas ett uns av hastighetsbegränsningar i sitt ultra-anpassade fordon. Samtidigt får evenemanget påhälsning av organiserad brotslighet och militär, grupper som båda gör allt i sin makt för att utnyttja tävlingen till sina egna ändamål. Och så har vi Sonoshee, vars uppenbarelse skakar om JP:s värld fullständigt.

Klipp på YouTube om filmen >>

Obs! Filmen visas med engelsk undertext!

Visningar:

sön 11 mars: 16:00