Okänd soldat i full längd!

Aku Louhimies finska storfilm kommer tillbaka till Panora – denna gång i full längd!

Den nya filmatiseringen av Väinö Linnas kulklassiker fick svensk biopremiär på Finlands självständighetsdag 6 december. Det har dock varit en 47 minuter kortare version som visats på svenska biografer. Nu äntligen har vi möjligheten att sätta upp filmen i full längd på tre timmar med svensk textning!

OKÄND SOLDAT berättar historien om en finländsk kulsprutepluton vars kamp vi följer i tre år under fortsättningskriget, från sommaren 1941 till reträtten i Karelen 1944. Filmen skildrar Rokka, Kariluoto, Koskela, Hietanen och deras vapenbröder. Den visar hur vänskap, humor och viljan att överleva förenar dem. Kriget förändrar inte bara livet för dessa män. Det förändrar även livet för deras nära och kära som går hemma och det sätter sina spår på en hel nation.

Boken OKÄND SOLDAT är välkänd för en stor del av Finlands befolkning och har tidigare filmatiserats två gånger. Versionen från 1955 har i många år visats på tv på Finlands självständighetsdag 6 december. Den nya filmen har premiär lagom till Finlands 100-års jubileum och med en budget på över 7 miljoner euro och över 1500 medverkande är produktionen den största och dyraste som någonsin genomförts i landet.

För tillfället är inga visningar inplanerade.