La Chana + dansföreställning

Före visningen av LA CHANA bjuds det på Flamenco-dansföreställning med LA SABINA i foajén!

Vinnare av publikpriset på världens främsta dokumentärfilmfestival IDFA 2016! Antonia Santiago Amador, mer känd under artistnamnet La Chana, var en av de största flamencostjärnorna i världen. Under 1960- och 1970-talen fängslade hon publiken med sin innovativa stil och hisnande rytm, men på toppen av sin karriär försvann hon från strålkastarljuset i över två decennier.

Lucija Stojevics känslosamma långfilmsdokumentär ger oss ett djupt personligt porträtt av La Chana under hennes glansdagar och när hon återvänder till scenen. Längs vägen avslöjar La Chana hemligheten bakom hennes försvinnande. Krocken mellan hennes livs ytterligheter och motsägelser, mellan den begåvade konstnären på scenen och kvinnans liv bakom kulisserna. En dramatisk historia om kraften i kreativitetens process, om åldrande, uthållighet och om återkomst.

La Chana är katalansk rom och föddes 1946 av fattiga föräldrar i Barcelona. Hon upptäckte sin passion för flamenco i ett tidigt skede i livet och började dansa redan som barn, trots hennes fars motstånd mot detta som han tyckte ohälsosamma yrke för en kvinna.

“Jag föddes för att dansa. Jag låg vaken hela nätterna, repeterande de olika rytmerna i huvudet tills de blev en del av mig.” - La Chana

Projekt / Serie / Festival: 
Tehara Romsk Filmfestival

För tillfället är inga visningar inplanerade.