Kvinnan som glömde sitt förflutna – Förhandsvisning

I anslutning till Internationella kvinnodagen den 8 mars förhandsvisar Panora och IFEMA filmen Kvinnan som glömde sitt förflutna.

IFEMA – International Female Film Festival Malmö är en filmfestival med fokus på kvinnligt filmskapande och filmer av de främsta men också de mest spännande nya och lovande kvinnliga regissörerna. Denna kväll släpper årets festival sitt program under mingel innan filmen.

KVINNAN SOM GLÖMDE SITT FÖRFLUTNA
Alicja drabbas av minnesförlust och kämpar för att återskapa sitt självständiga liv. När hon ett par år senare berättar sin historia under en TV-sändning ringer en man in och säger sig känna igen henne som sin dotter. 

Hon återvänder till landsbygden och sin familj och återupptar motvilligt rollen som fru, som mor och som dotter. Hennes make och son känner inte igen kvinnan som stod dem så nära, och nu beter sig som en främling. Alla nya känslor väcker något nytt i henne – en inre låga.

Kvinnan som glömde sitt förflutna handlar om moderskapets sociala tabu; om att kvinnor pressas att axla en given mammaroll, som om den biologiska möjligheten att föda barn automatisk innebär att alla kvinnor skulle vilja bli mödrar.

OFFICIAL SELECTION CRITIC’S WEEK – Cannes International Film Festival

För tillfället är inga visningar inplanerade.