Holiday – Förhandsvisning med regissörsbesök

Isabella Eklöf slår hårt i en av de senaste årens skarpaste debuter som redan innan premiär har blivit en riktig snackis mycket p.g.a provocerande hårda och råa scener. Eklöf gästar tillsammans med filmens co-manusförfattare Johanne Algren denna förhandsvisning av Holiday på samtal. Samtalsledare är Klara Grunning, filmkonsulent 
på Svenska Filminstitutet.

HOLIDAY
Sascha åker på en lyxig semester i Turkiet tillsammans med sin kriminella pojkvän Michael. Shopping, god mat och hårt festande fyller både dagar och nätter. De lever i en bubbla där det är Michaels regler som gäller. Om någon bryter dem så är straffet hårt. När Sascha träffar en holländsk kille så leker hon med Michaels auktoritet och skapar en situation som inte kan sluta väl Holiday provocerar och utmanar med en obehaglig reflektion av vår tid.

Isabella Eklöf (f. 1978) är svensk regissör, bosatt i Köpenhamn. Holiday är hennes spelfilmsdebut och tävlade i Nordic Dragon Award vid filmfestivalen i Göteborg och i Sundance-festivalens World Cinema Dramatic Competition (2018). Den belönades även med Grand Jury Prize på New Horizons i Polen. Hon har även skrivit manus till Gräns (2018), tillsammans med regissören Ali Abbasi.

För tillfället är inga visningar inplanerade.