Hamada – Regissörssamtal

Under visningen av denna hyllade dokumentärfilm gästar regissören Eloy Domínguez Serén. Filmen, som är hans andra långfilm efter Ingen ko på isen (2015) är inspirerad av Domínguez Serén själv och hans första möte med Sverige. Samtalsledare är Klara Grunning, filmkonsulent på Svenska Filminstitutet.

HAMADA
I ett flyktingläger i mitten av ingenstans, bor ett av världens mest glömda folk. De har bott här i över 40 år, sedan Marocko drev dem ut ur Västsahara. Vi möter tre unga vänner som tar med tittaren till ett oväntat och livsbejakande porträtt av ett flyktingläger.

"Hamada kan vara en av årets snyggaste dokumentärer. Varenda bild är välavvägd utan att att filmen känns alltför estetiskt strukturerad, Domínguez Serén förlorar inte fokus från sina huvudpersoner och miljöer. Filmen blir aldrig en onödig formalistisk övning utan snarare en existentiell och humoristisk berättelse som alla kan känna igen sig i, trots en specifik tematisk och geografisk kontext. Drömmarna om trygghet, som i filmen symboliseras av Europa, om jobb och om en meningsfull tillvaro är trots allt allmängiltiga." - FLM

För tillfället är inga visningar inplanerade.