Gudrun - konsten att vara människa -- Förhandsvisning med regissörssamtal & mingel

Programinnehållet kommer uppdateras med mer information.

Förmingel i foajén kl 19:00-20:00 innan visningen.

SAMTAL
Efter filmen följer ett publiksamtal med regissören Hampus Linder och producenten Helene Granqvist (fler deltagare kan tillkomma).

GUDRUN - KONSTEN ATT VARA MÄNNISKA
Gudrun Schyman har varit ett namn på hela Sveriges läppar sedan 1993, då hon valdes till partiledare för Vänsterpartiet. Hon har ofta befunnit sig i stormens öga och är idag en ikon för svensk feminism som inte lämnar någon oberörd. 

Filmaren Hampus Linder har följt Gudrun Schyman från 2014 till 2018, i vardagen, på home parties från norr till söder, till flyktingläger på Lesbos och i EU-parlamentet, genom riksdagsval och privata samtal med dottern. Filmen ger en inblick i vad som format Gudruns övertygelse. Uppväxten med en alkoholiserad far, studietiden på Socialhögskolan under 68-vågen och arbetet i fredsrörelsen som ledde henne till partiledarposten och till att bli en av de mest inflytelserika personerna i Sverige.

Samtidigt är Schyman mor, dotter, fru och kvinna. Filmen visar utmaningarna i att få ihop de olika rollerna. Spänningarna som uppstår när den privata personen och den offentliga personan möts.

Aftonbladet-artikel om filmen >> 

Visningar:

ons 08 augusti: 20:00