Flotten – Premiär med regissörssamtal

Regissörssamtal
Efter filmvisningen blir det Q & A med regissören Marcus Lindeen.
Marcus Lindeen, har bland annat varit journalist på Sveriges Radio är utbildad teaterregissör och dramatiker. Han jobbar gärna med mänskliga relationer och med misslyckadet.

"Det finns nåt vackert med människans ambition som inte riktigt når fram. Om man tittar på det så kan man få med sig fler perspektiv med fler trådar, fler nivåer. Jag tycker att det är mer intressant att titta på ur ett konstnärligt perspektiv, säger han." - Sveriges Radio

Flotten
Sommaren 1973 reste sex kvinnor och fem män med en flotte över Atlanten i ett av världshistoriens märkligaste vetenskapsexperiment. Syftet var att studera våld och konflikter men expeditionen blev snabbt omskriven i världspressen som "sexflotten". Kapten ombord var svenska Maria Björnstam. Fyrtio år senare återförenas hon med delar av besättningen på en kopia av den ursprungliga flotten för att tillsammans ta reda på vad som egentligen hände under den tre månader långa och livsfarliga resan. De personliga berättelserna och ett unikt arkivmaterial målar upp en oväntad historia om ett experiment där försökskaninerna till slut vände sig mot sin forskare.

Vinnare av DOX:AWARD på CPH:DOX
"Ett perfekt äktenskap mellan form och innehåll, mänsklighet och estetik" – CPH:DOX

För tillfället är inga visningar inplanerade.