Birds of Passage – Förhandsvisning med kaffeprovning

Tillsammans med Latinamerika i Fokus bjuder Panora in till förhandsvisning av BIRDS OF PASSAGE och innan visningen bjuds publiken på colombianskt kaffe från Kafferosteriet Koppar.

Eftersamtal:
Lina, Alida och Stephanie, praktikanter från Latinamerikagrupperna har nyligen kommit tillbaka från 5 månaders praktik i Colombia. Efter filmen presenteras de problem som de fått se på den colombianska landsbygden samt hur sociala ledare idag mördas i kampen för ett Colombia i fred.

Colombia, 1970-talet, hippiekulturen är stor bland amerikanska ungdomar och intresset för marijuana växande. Lokala småbönder ser en möjlighet och blir snabbt internationella affärsmän. I Guajira-öknen tar en Wayuu-familj från urbefolkningen täten i den nya affärsverksamheten och får smaka frukterna av snabba pengar och makt. Men när girighet, passion och heder sammansmälter blåser en familjefejd upp till våldsamma proportioner som sätter liv, familj och urgamla traditioner på spel.

Birds of Passage öppnade Directors Fortnight-sektionen på den senaste filmfestivalen i Cannes där den mottog strålande kritik. Oscarsnominerade Ciro Guerra och Cristina Gallego är tillbaka med en film om lokala traditioner där pengar och makt korrumperar mitt i Colombias framväxande droghandel. Mäktiga Birds of Passage är bland 9 filmer utvald till Oscars short list för bästa utländska film.

För tillfället är inga visningar inplanerade.