Alanis

Panora + IFEMA ...i år samarbetar International Female Film Festival Malmö (IFEMA) och Biograf Panora / Folkets Bio Malmö lite extra kring två av festivalens visningar.

ALANIS
En ung mamma säljer sex i Buenos Aires och kämpar mot det hyckleri av lagar som är avsedda att skydda henne, i detta övertygande, stillsamt radikala och djupt politiska drama om de otroligt begränsade val som erbjuds redan socio-ekonomiskt utsatta kvinnor.

Alanis bor med sin son Dante (spelad av skådespelerskan Sofia Gala Castagliones och hennes egen son) och en äldre medarbetare i en lägenhet där hon får hjälp med sin bebis när hon tar emot sina kunder. När två inspektörer utger sig för att vara sexköpare och bryter sig in i lägenheten, arresterar de Alanis vän och Alanis själv hamnar på gatan, utan så mycket som en blöja till Dante.

Anahí Berneri har skapat en otroligt stark, medmänsklig och djupt politisk skildring av en kvinna i en patriarkal värld som tvingas kämpa och slå sig fram i ett samhälle som inte finns där för kvinnor som henne. Och Castiglione är fullkomligt magisk i rollen som Alanis, en kvinna som kunde vara vem av oss som helst.

Projekt / Serie / Festival: 
International Female Film Festival Malmö

För tillfället är inga visningar inplanerade.